Επικίνδυνα σημεία στην πλατεία Συντάγματος

Πλάτανος στην πλατεία ΣυντάγματοςΕίναι σίγουρα το καλύτερο σημείο για να χαλαρώσει κανείς όλες  τις ώρες της ημέρας όταν επισκέπτεται την όμορφη πόλη μας, είναι όμως και το πιο ασφαλές; Ο λόγος για την πλατεία Συντάγματος, που κατακλύζεται καθημερινά από εκατοντάδες ντόπιους και επισκέπτες της πόλης. Αλήθεια  έχουμε  αντιληφθεί πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι μια βόλτα σαν και αυτή για  εμάς και τα παιδιά μας;

Ο πλάτανος, σήμα κατατεθέν της πλατείας, ναί μεν  μας προσφέρει απλώχερα την σκιά του αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή τα δύο μεγαλύτερα κλαδιά του στηρίζονται σε δύο υποτυπώδεις κατασκευές που φρόντισαν να τοποθετήσουν οι υπεύθυνοι της  διπλανής καφετέριας.

Το παρακείμενο ετοιμόρροπο  κτήριο, το οποίο μάλιστα ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και για το οποίο η απόπειρα αναστήλωσης  τελείωσε άδοξα, έχει μείνει τα τελευταία χρόνια με τις σκαλωσιές και είναι άκρως επικίνδυνο για τους περαστικούς και τους γενναίους πελάτες της καφετέριας που κάθονται ακριβώς από κάτω του.

Αν στα δύο παραπάνω συνυπολογίσουμε και την αυξημένη κίνηση από δίτροχα και αυτοκίνητα που έχει η πλατεία τελευταία, ακόμα και το Σαββατοκύριακο που πλήθος παιδιών την γεμίζει ασφυκτικά, τότε καταλαβαίνουμε ότι ο κίνδυνος να συμβεί κάτι δυσάρεστο είναι μεγάλος.

Αφού λοιπόν πρόκειται για την σωματική ακεραιότητα την δική μας και των παιδιών μας , ας κάνουμε εμείς ότι περνά από το χέρι μας και να μην περιμένουμε την ανυπαρξία των αρμοδίων , άλλωστε αρμόδιοι για τις τύχες μας είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s