Τάκη ….είσαι απρόσεχτος!

Τάκη, δεν προσέχεις καθόλου και εκτείθεσαι. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα η μηχανάρα σου ήταν παρκαρισμένη πάνω στην πλατεία , ένα βήμα από το σκαλοπάτι του Δημαρχείου. Αδυνατείς φαίνεται να την αφήσεις στο δρόμο δέκα μέτρα πιο μακριά… πού να περπατάς τόσο. Χθές το μεσημέρι άραξες στο Περσέμολο, παράτησες την μερσεντάρα σου στο δρόμο και αγνάντευες το λιμάνι. Οι εργάτες έσκαβαν μπροστά, η αμαξάρα από πίσω, στην άλλη άκρη του δρόμου κάποιος άλλος “ευσυνείδητος” παρκαρισμένος μες τη μέση και εμείς τα βόδια να κάνουμε μανούβρες για να περάσουμε να πάμε στη δουλειά μας.

Αυτό μου θύμισε ένα περιστατικό που συνέβει μια Κυριακή το καλοκαίρι.

Πρωί Κυριακής και η πλατεία Φιλελλήνων ένα απέραντο πάρκινγκ για τις μηχανές των επισκεπτών, σε τέτοιο βαθμό που να δυσκολεύεσαι να περάσεις. Αγανακτισμένος μιας που κάθε Κυριακή γινόταν το ίδιο, είπα να καλέσω την Δημοτική αστυνομία. Είμαι με το ακουστικό στο αυτί , όταν σε βλέπω καμαρωτό πάνω στη μηχανάρα σου, ως άλλος Τζέιμς Μποντ, να διασχίζεις την πλατεία να ανεβαίνεις την Εθνικής Αντιστάσεως , να στρίβεις και να παρκάρεις πάνω στη πλατεία Συντάγματος. Κάθε διάθεση μου για καταγγελία σταμάτησε εκείνη τη στιγμή.

Ας καταλάβεις επιτέλους ότι επειδή τυχαίνει να είσαι ο πρώτος πολίτης της πόλης σου, καλό θα ήταν να αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s