Δήμος | μικρογραφία της κοινωνίας

Δυστυχώς την σημερινή εποχή οι αξίες και τα ιδανικά έχουν χαθεί. Τα πάντα έχουν επισκιαστεί από το μικρό-συμφέρον και το χρήμα.Ο καθένας μας ενστερνίζεται πως υπάρχει διαφθορά στην πολιτική σε κυβερνητικό επίπεδο εδώ και τριάντα χρόνια.

Εύκολα όλοι μας επικρίνουμε την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης-εύκολο να επικρίνεις το απρόσωπο-δύσκολα όμως επικρίνει κάποιος τα πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης.Βέβαια αυτό συμβαίνει γιατί σε τοπικό επίπεδο υπάρχει προσωπική, καθημερινή και επαγγελματική ακόμα σχέση με τους τοπικούς άρχοντες.

Εύκολο να μηδενίζεις τα πάντα, δύσκολο όμως να προσπαθείς να τα αλλάξεις. ‘Ετσι λοιπόν ο καθένας  μας πρέπει να κάνει την προσωπική του υπέρβαση, και να προσπαθήσει να χαλιναγωγήσει τον εαυτό του, να επαναφέρει τις αξίες στη ζωή του και να τις κάνει πράξη στον τόπο του. Το να καταγγέλεις το παράνομο δεν είναι “ρουφιανιά”  είναι υποχρέωση όλων μας και του καθενός ξεχωριστά. Η αλλαγή τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της κοινωνίας εν γένει, απαιτεί θυσία του οποιοδήποτε προσωπικού συμφέροντος. Πρέπει να ξεπεραστεί η άποψη “εγώ θα φτιάξω την κοινωνια?ολοι κλεβουν… γιατι όχι και εγώ, ή ακόμα τα γνωρίζω αλλά δεν μιλάω”.

Αν η αλλαγή γίνει από εμάς για την πόλη μας, τότε το στοίχημα θα  έχει κερδιθεί και η κοινωνία θα είναι καλύτερη. Ας αγαπήσουμε και εμείς το Ναύπλιο όπως όλοι όσοι το επισκέπτονται τόσα χρόνια και ας το δούμε ως κληρονομιά όλων μας, μακριά από κόμματα και εξουσίες. Ίσως τότε  γίνει το πρώτο βήμα για ένα Ναύπλιο, όπως του αξίζει.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s