Λογική και… προδοσία

Η ιστορία έχει ως εξής: το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση…του δανείου, που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
“Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο” (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25).

Μεταξύ άλλων, ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης στο Διεθνές Δικαστήριο, τόνισε ότι: Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο.
Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του, κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους. Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα .

Αύτα τότε, σήμερα η κατάσταση είναι λιγάκι διαφορετική.

Οι δικοί μας πολιτικοί, σύγχρονοι Εφιάλτες, είχαν άλλη άποψη. Πρόδωσαν αξίες και ιδανικά, πρόδωσαν ένα έθνος ολόκληρο κάνοντας και αυτοί με την σειρά τους, σαν καλοεκπαιδευμένα μισθοφόρα στρατιωτάκια, την δουλεία που τους ανέθεσαν οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί  εντολοδότες τους.

Μαίνεται πόλεμος λοιπόν, αυτό είναι γνωστό, μόνο που δυστυχώς στην περίπτωση της Ελλάδας αυτοί που ανέλαβαν να την υπερασπιστούν είναι με το αντίπαλο στρατόπεδο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s