Βρείτε τις διαφορές | Που είναι η μαρίνα

Βρείτε τις Διαφορές

Ποιές είναι αλήθεια οι διαφορές του Ναυπλίου με το Μόντε Κάρλο? Ακούγεται περίεργη η ερώτηση, αλλά πριν απαντήσουμε “γρήγορα”, ας σκεφτούμε, ποιες πραγματικά είναι οι διαφορές?

Το έργο της μαρίνας στο Ναύπλιο, είναι ίσως το έργο, που έχει μείνει στα λόγια περισσότερο από κάθε άλλο. Πρέπει ήδη να συζητιέται 30 χρόνια. Έχει γίνει παραμύθι και όποιος μιλά για αυτό, χαρακτηρίζεται γραφικός. Γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει προσπάθειες, αλλά αποτέλεσμα μηδέν.

Διαβάζουμε στην Άλλη Πρόταση, ότι έχει εγκριθεί το έργο από το κράτος, στις 19 Δεκεμβρίου το 2008.

Από τότε έχουν περάσει 2 χρόνια.

Τελικά που βρισκόμαστε? Υπάρχουν χρονοδιαγράμματα? Μήπως άλλαξαν λόγω οικονομικής κρίσης? Μπορεί κάποιος να απαντήσει στην ερώτηση μας?

Ακόμα και όταν υπήρχαν πραγματικά τα λεφτά, δεν έγινε τίποτα. Και αναρωτιόμαστε, όλα αυτά τα χρόνια, δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να το υλοποιήσει?

Μόνο παχιά λόγια? Μόνο μάσα? Κανένας? Κανένας? Ούτε ένας τόσα χρόνια? Τι μας λείπει, να τα βάλουμε κάτω να δούμε τι φταίει. Φταίει ο λαός που ψηφίζει τους απάνω? Φταίει ο λαός που δεν ελέγχει τους απάνω? Φταίει η ανικανότητα των απάνω? Φταίει ότι δεν ενδιαφέρονται οι επάνω?

Όλα αυτά να τα δεχτούμε, επειδή συμβαίνουν, έχουν γραφτεί στην ιστορία, αλλά τι μας μένει να κάνουμε, δεν πρέπει να αξιολογήσουμε το παρελθόν και να αναζητήσουμε ένα καλύτερο μέλλον?

Τα δύο μεγάλα κόμματα

Ανατριχίλα πραγματική μας πιάνει με αυτή τη φράση. Έχουμε επαναπαυτεί στα δύο μεγάλα κόμματα, είναι τραγικό.

Τα στοιχεία είναι απλά κυρίες και κύριοι, ψηφίσαμε τα δύο μεγάλα κόμματα, 30 χρόνια τώρα και καταλήξαμε σε αυτήν την κατάσταση.

Μην περιμένετε από τους άλλους, οι “άλλοι” έχουν ιστορικά αποδεδειγμένα αποτύχει

Αυτό που μας ανησυχεί ακόμα περισσότερο, είναι ότι δεν υπάρχει συνοχή ομάδων που θα πιέσουν είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε εθνικό επίπεδο. Είτε η ομάδα ονομάζεται “εμπορικός σύλλογος”, είτε ονομάζεται “ξενοδόχοι” και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μαζί πρέπει να πιέσουμε για να επιτευχθούν οι στόχοι μας, μικροί στόχοι, βήμα βήμα, για να ανέβει η ψυχολογία μας. Ας οργανωθούμε!

Περιμένουμε από τους “άλλους”, είτε αυτός είναι ο Γιωργάκης είτε ο Πέτρος είτε ο Τάκης, να μας φτιάξουν τη ζωή μας. Αυτοί συμπληρώνουν το βιογραφικό τους και περνάνε στην ιστορία σαν ήρωες.

Εμείς τι κάνουμε?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s