Πανελλήνιες 2011 | Ελληνικό Πανεπιστήμιο | Μαθητές

Περίοδος εξετάσεων για τους μαθητές, μια χρόνια προσπάθεια, εξαργυρώνεται με ένα εισιτήριο για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Πολλοί από αυτούς είναι αγχωμένοι, σε άλλους δεν φτάνει ο χρόνος για διάβασμα, άλλοι είναι αδιάφοροι, ο κοινός παρονομαστής είναι ότι όλοι οι μαθητές περνούν στην ενηλικίωση. Έρχεται εκείνη η περίοδος, όπου για τους περισσότερους, είναι η πρώτη φορά που θα πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους.

Σίγουρα η εισαγωγή σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν είναι αυτοσκοπός. Η κοινωνία μας το έχει θέσει έτσι, αλλά αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε ότι υπάρχουν αρκετοί πετυχημένοι άνθρωποι, που είτε δεν πέρασαν καν από ένα πανεπιστήμιο, είτε δεν το ολοκλήρωσαν ποτέ.

Αυτό που πιστεύουμε εμείς ότι παίζει σημαντικό ρόλο είναι να υπάρχει όραμα, να θέτουμε μικρούς στόχους και να τους επιτυγχάνουμε. Το πανεπιστήμιο είναι ένα μέσο εκπλήρωσης κάποιων “δικών” μας ονείρων, αλλά δεν είναι το μοναδικό.

Παρακάτω παραθέτουμε ένα video του Steve Jobs, διευθύνων της Apple, ο οποίος δεν τελείωσε το κολέγιο. Εξηγεί τον δικό του τρόπο σκέψης και πιστεύουμε ότι για έναν μαθητή που βρίσκεται στην διαδικασία των πανελληνίων είναι μία ενδιαφέρουσα παρένθεση στο διάβασμά του.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s