ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ | ΠΟΤΑΜΙ | ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ | ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ | ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Με αφορμή το κατέβασμα του ποταμιού, είπαμε να παραθέσουμε τις απόψεις μας για τα ελληνικά κόμματα-θιάσους.

Η μόνη ας το πούμε σχέση με τον Θεοδωράκη, ήταν σε ένα σχόλιό μας στο protagon.gr, σε ένα άρθρο του Γιάννη Βαρουφάκη. Ο κατά τ’άλλα συμπαθής κ. Βαρουφάκης ήταν απόλυτα σίγουρος για το πως λειτουργεί η οικογένεια Παπανδρέου και του θέσαμε μερικά ερωτήματα για να διακρίνουμε αν το περιβάλλον του, έπαιξε κάποιο ρόλο στην απάντηση. Τα ερωτήματα αυτά ποτέ δεν εμφανίστηκαν στην ιστοσελίδα. Από μία πρόχειρη έρευνα διαπιστώσαμε ότι και άλλοι χρήστες του διαδικτύου είχαν την ίδια αντιμετώπιση. Θεωρήσαμε τότε το protagon.gr ότι δεν είναι και τόσο “λαικό”. Ας μας διαψεύσουν οι διαχειριστές του αν αυτό ισχύει.

To protagon μας απάντησε με το παρακάτω αυτόματο email:

Αυτό είναι ένα αυτόματο μήνυμα από το Protagon για το σχόλιο που κάνατε στο άρθρο “Δρυός πεσούσης” – http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=20899

> Μερικές ερωτήσεις:
> 1. Πως γνωρίζετε τόσο απόλυτα ότι δεν υπήρχε δόλος; Είσαστε 24 ώρες μαζί με τον κάθε Παπανδρέου;
> 2. Πως ήρθατε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο; Ακούμε άλλους διακεκριμένους επιστήμονες να δυσκολεύονται να πάρουν έδρα σε ελληνικά πανεπιστήμια. Πως ξεπεράσατε εσείς αυτές τις δυσκολίες;

Αυτό το σχόλιο δεν είναι ακόμα ενεργοποιημένο.
Για να το ενεργοποιήσετε κάντε κλικ στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=20899&a=vc&cid=233121&key=Qa929M4xB0MkhNuf

Για να το διαγράψετε κάντε κλικ στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=20899&a=dc&cid=233121&key=Qa929M4xB0MkhNuf

Ευχαριστούμε,
http://www.protagon.gr/

Τι σημαίνει δημοσιογράφος;

Για τους “πρωταγωνιστές”, έχουμε την ίδια άποψη με το παρακάτω video των “κομπάρσων”. Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης αναδείκνυε τον πόνο της κοινωνίας, αλλά δε μας έλεγε ποιος πραγματικά τον προκαλεί. Υπάρχουν και αίτια και πίσω από τα αίτια συμφέροντα, τα οποία όμως στην εκπομπή των πρωταγωνιστών απουσίαζαν. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι μπροστά σε ένα τζάκι ο κ. Θεοδωράκης είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Είναι το ποτάμι η λύση;

Και τώρα ερχόμαστε στο “Ποτάμι”. Σε κάθε παράταξη θα βρεις τους καλούς και τους κακούς. Το ίδιο ισχύει προφανώς και στο ποτάμι. Δε πιστεύουμε οτι το Ποτάμι είναι λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας. Δε πιστεύουμε ότι κάποιος που κάνει lifestyle εκπομπές και μας χαιδεύει τα αυτιά, μπορεί να οδηγήσει μια παράταξη και να λύσει τα σημαντικά προβλήματα του τόπου. Αυτό που έκανε σε όλη του τη ζωή θα συνεχίσει να κάνει και με το ποτάμι, να παλεύει να αλλάξει κάστα. (θεμιτό για τον ίδιο)

Ποιό είναι το πρόβλημα;

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η παιδεία και η ασθενής μνήμη. Από το 1821 μέχρι σήμερα γίνεται ακριβώς το ίδιο πράγμα. Είμαστε η γκόμενα της Ευρώπης και όποιος έχει λεφτά μας πηδάει όποτε θέλει, ντόπιος ή μη. Αυτά τα ξέρει βέβαια ο Θεοδωράκης, δε χρειάζεται να του τα πούμε εμείς, αλλά σκεφτόμενος τη πάρτη του, ανακατεύεται με τους γκόμενους της Ελλάδας, μπας και πηδήξει και αυτός.

Ποια είναι η λύση;

Και ερχόμαστε στην λογική της εις άτοπο απαγωγής, και λέμε ότι καλύτερα ποτάμι παρά τους άλλους. Εμείς πιστεύουμε ότι πλέον δεν έχει σημασία, γιατί απλούστατα ο πρωθυπουργός έχει καταντήσει σαν τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Δε παίρνει δηλαδή καμία απόφαση. Αλλά ποιος πραγματικά παίρνει τις αποφάσεις, με ποιό γνώμονα περνάνε οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όπου εκεί τελικά έχει αρμοδιότητες ο Προέδρος της Δημοκρατίας. Όπου μας βολεύει δηλαδή. Τιμής ένεκεν, για τον πολίτη που ανέδειξε όλα τα παραπάνω, άλλα όλοι εμείς οι Έλληνες τον βγάλαμε και γραφικό, ας ψηφίσουμε Βασίλη Λεβέντη.

Γίναμε δήμος

Η Ελλάδα έχει γίνει πλέον δήμος της Ευρώπης. Ψηφίζεις κάποιον για να λάβει αποφάσεις. Ποιος λαμβάνει σήμερα αποφάσεις για το πως θα ζήσει ο Έλληνας; Αυτοί που το καθορίζουν αυτό είναι οι εταιρίες, τύπου τραπεζικές, τύπου siemens, τύπου Λάτση, τύπου Μπόμπολα, τύπου Βαρδινογιάννη και ακόμα πιό μεγάλα μαγαζιά τύπου ΔΝΤ. Αυτά υπήρχαν πάντα, αλλάζουν απλά δομή, όπως αλλάζει καταστατικό μια εταιρία. Όπως πολύ εύστοχα είχε πει ο Κορνήλιος Καστοριάδης, η μόνη αξία σήμερα είναι το χρήμα. Ποιος έχει το χρήμα; οι εταιρίες. Ποιος δικαστής δε θέλει το χρήμα, ποιος μπορεί να του δώσει το χρήμα. Ποιος δικαστής δε φοβάται τη δύναμη των επιχειρηματιών, που υπερβαίνει το κράτος (που είναι ο Χριστοφοράκος;). Το χρήμα ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, το χρήμα κανονίζει ποιος θα μπει πρωθυπουργός στον εκάστοτε θίασο.

Τι είναι ιστορία;

Και έρχεται η ιστορία να δικαιώσει όλους αυτούς τους γκόμενους της Ελλάδας. Γιατί την ιστορία, όπως την είχε ερμηνεύσει ο Ναπολέων, την γράφουν οι δυνατοί. Παράδειγμα ο Συγγρός, αυτός ο ευεργέτης της Ελλάδας έγραψε τη δική του ιστορία, η οποία δεν γράφει ότι δάνειζε ληστρικά το ελληνικό κράτος. Ούτε οτι ο Καραμανλής εξυπηρετούσε ξένα συμφέροντα, όπως και όλοι που πήραν τον τίτλο του πρωθυπουργού, γιατί πολύ απλά το χρήμα κινεί τα κόμματα. Χωρίς χρήμα δεν έχει προβολή, δεν έχει σημαιούλα, δεν έχει τίποτα. Σιγά σιγά σβήνεται η μνήμη του Ελληνικού έθνους, πάμε για ευρωπαική ομοσπονδία, μπορεί και να είναι καλύτερο για τις μελλοντικές γενέες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κόμματα παίζουν ένα πολύ άσχημο ρόλο στην όλη διαδικασία. Ο ρόλος αυτός είναι η εξαπάτηση του πολίτη.

Προς τα που να πάμε;

Όλα αυτά δεν άλλαξαν αιώνες τώρα και δε θα αλλάξουν και τώρα. Τουλάχιστον μην έχουμε την ανησυχία ότι αν έρθει κάποιος Τσίπρας είτε κάποιος Θεοδωράκης, ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Αυτό πάνω στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθεί ο πολίτης είναι η οικογένειά του και ο ίδιος να είναι αυτόνομοι, δηλαδή να μην έχει ανάγκη κανένα κόμμα, καμμία κυβέρνηση.

Τα κόμματα είναι για τους αφελείς, η γνώση για τους υγιείς.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s